Vepřový plátek s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml smetana
150 ml bílé suché víno
2 lžíce pikantní hořčice
4 ks vepřový plátek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky (kotleta nebo krkovice) osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Maso opečeme z obou stran na oleji a podlijeme vínem. Přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme a přikryjeme alobalem, aby drželo teplotu.

  3. Do výpeku přidáme hořčici a smetanu promíchanou s moukou. Vaříme asi 10 minut, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.

  4. Vepřové plátky uložíme na talíř, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!