Vepřový plátek s hořčicovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 ml smetana 150 ml bílé suché víno 2 lžíce pikantní hořčice 4 ks vepřový plátek podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Vepřový plátek s hořčicovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky (kotleta nebo krkovice) osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Maso opečeme z obou stran na oleji a podlijeme vínem. Přikryjeme a dusíme doměkka. Měkké maso vybereme a přikryjeme alobalem, aby drželo teplotu.
Do výpeku přidáme hořčici a smetanu promíchanou s moukou. Vaříme asi 10 minut, přecedíme a dochutíme solí a pepřem.
Vepřové plátky uložíme na talíř, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s oblíbenou přílohou.