Sladký fazolový hřbet bez mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
0 ks pomeranč
3 lžíce med
3 lžíce kakaový prášek
1 lžička jedlá soda
0 lžiček mletá káva
1 lžíce třtinový cukr
40 g kvalitní hořká čokoláda
40 g sušené brusinky
100 g suché červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, ráno je přecedíme, dáme vodu čerstvou a uvaříme doměkka.

  2. Fazole scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme s vejci, medem, cukrem, pomerančovou šťávou, kakaovým práškem, kávou, jedlou sodou a špetkou soli.

  3. Vzniklé řídké těsto přelijeme do chlebíčkové formy, posypeme na malé kousky nalámanou čokoládou a brusinkami.

  4. Sladký fazolový hřbet pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  5. Sladký fazolový hřbet bez mouky po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!