Sladký fazolový hřbet bez mouky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 0 ks pomeranč 3 lžíce med 3 lžíce kakaový prášek 1 lžička jedlá soda 0 lžiček mletá káva 1 lžíce třtinový cukr 40 g kvalitní hořká čokoláda 40 g sušené brusinky 100 g suché červené fazole
Postup Sladký fazolový hřbet bez mouky recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, ráno je přecedíme, dáme vodu čerstvou a uvaříme doměkka.
Fazole scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme s vejci, medem, cukrem, pomerančovou šťávou, kakaovým práškem, kávou, jedlou sodou a špetkou soli.
Vzniklé řídké těsto přelijeme do chlebíčkové formy, posypeme na malé kousky nalámanou čokoládou a brusinkami.
Sladký fazolový hřbet pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Sladký fazolový hřbet bez mouky po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný zákusek.