Sladký fazolový hřbet bez mouky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
0 ks pomeranč
3 lžíce med
3 lžíce kakaový prášek
1 lžička jedlá soda
0 lžiček mletá káva
1 lžíce třtinový cukr
40 g kvalitní hořká čokoláda
40 g sušené brusinky
100 g suché červené fazole
Postup Sladký fazolový hřbet bez mouky recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, ráno je přecedíme, dáme vodu čerstvou a uvaříme doměkka.
Fazole scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme s vejci, medem, cukrem, pomerančovou šťávou, kakaovým práškem, kávou, jedlou sodou a špetkou soli.
Vzniklé řídké těsto přelijeme do chlebíčkové formy, posypeme na malé kousky nalámanou čokoládou a brusinkami.
Sladký fazolový hřbet pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Sladký fazolový hřbet bez mouky po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný zákusek.