Plněné bagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžička majoránka
2 ks houska
1 ks mladá cuketa
750 g houby (směs)
50 ml olej na cuketu
70 ml olej na houby
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
1 ks cibule
2 ks rajče
1 ks salát lollo roso
příloha
4 ks bageta
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Housky nakrájíme na kostičky a cuketu nahrubo nastrouháme.

  2. Do oleje dáme cuketu a na mírném ohni dusíme do odpaření vody. Na rozehřátém oleji podusíme doměkka houby. Houby smícháme s cuketou i houskami a přidáme vejce. Směs ochutíme solí, pepřem, majoránkou i česnekem a necháme asi 15 minut odležet.

  3. Potom ze směsi tvarujeme menší karbanátky a na rozehřátém oleji je opečeme do zlatohněda.

  4. Bagety (celozrnné, žitné) rozřízneme a vyložíme salátem. Na salát rozložíme karbanátky a ozdobíme kolečky rajčat a cibule. Podle chuti na plněné bagety přidáme kečup nebo hořčici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!