Kuřecí vývar se šnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
170 g žampióny
1 ks mrkev
1 ks petržel
3 kuličky pepř celý
0.5 kg kuřecí maso
1 ks červená cibule
1 ks stonek řapíkatého celeru
1 kostka kuřecí bujón
příloha
špetka sůl
1 ks vejce
8 lžic mléko
špetka prášek do pečiva
60 g polohrubá mouka
1 lžíce sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do asi 1,5 litru vody vložíme očištěnou zeleninu, osolíme a přivedeme k varu. Potom přidáme kuřecí maso, pepř a vaříme do změknutí. Maso, zeleninu i pepř vyjmeme a po vychladnutí rozkrájíme na stejnoměrné kostičky. Do vývaru vložíme kostku bujónu a dobře rozmícháme.

  2. Kostky masa a zeleniny vrátíme zpět do vývaru. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na rozpuštěném másle je orestujeme a přidáme do vývaru.

  3. Z vejce, mléka, mouky, prášku do pečiva, pažitky a soli si v misce rozmícháme těstíčko, ze kterého na pánvi s rozpáleným olejem upečeme dvě omelety. Necháme je zchladnout, velmi silně je zarolujeme a nakrájíme na 7 mm silné šnečky.

  4. Do hotové polévky přidáme šnečky, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!