Kuřecí maso na kari s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 dkg eidam
6 plátků kuřecí prsa
kari koření
2 kelímky sladká smetana
1 plechovka kompotovaný ananas
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso rozdělíme na plátky, opepříme, osolíme a hodně posypeme kari kořením. Maso osmažíme (můžeme předtím obalit v mouce). Mezitím si připravíme zapékací mísu, kterou pokapeme olivovým olejem, aby byl po celém dně,ale ne v silné vrstvě.

  2. Po opečení plátky masa poklademe po dně zapékací mísy, vysypeme z plechovky všechen ananas a zalijeme 3/4 ananasové šťávy. Zalijeme dvěma kelímky smetany a dáme do trouby. V případě, že podáváme s hranolky, stačí použít jen jeden kelímek smetany. Dva jsou určeny pro rýži.

  3. Po asi 15 minutách kuřecí maso s ananasem hustě posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ještě 10 minut zapékat.

  4. Kuřecí maso na kari s ananasem podáváme s rýží, ale hodí se i k hranolkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!