Hraběnčiny řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce hrst rozinky 1 ks prášek do pečiva 15 dkg cukr moučka 50 dkg polohrubá mouka 25 dkg Hera 6 ks větší jablko hrst strouhané ořechy podle potřeby cukr skořice tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Hraběnčiny řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.
Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.
Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto.
Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.
Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme.
Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.