Hraběnčiny řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
hrst rozinky
1 ks prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
50 dkg polohrubá mouka
25 dkg Hera
6 ks větší jablko
hrst strouhané ořechy
podle potřeby
cukr
skořice
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, žloutky použijeme do těsta.

  2. Ze všech surovin - mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva - zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.

  3. Jednu část dáme ztuhnout do lednice a druhou vyválíme na nízký plech - vymaštěný a vysypaný. Doporučujeme těsto válet přes mikrotenový sáček, hrozně se lepí, je možné těsto roztáhnout po plechu ručně a dohladit okraje.

  4. Potom nastrouháme asi 6 větších jablek a promícháme je asi s hrstí ořechů a rozinek. Veškeré suroviny dáme na těsto.

  5. Jablka posypeme skořicí a cukrem. Sníz z bílků rozetřeme na jablka. Zbylé ztuhlé těsto nastrouháme navrch.

  6. Hraběnčiny řezy pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé rozkrájíme a pocukrujeme.

  7. Řezy mají jednu velkou výhodu. Vydrží dlouho křehké a měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!