Česneková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 dl olej
1 lžička sůl
5 dl mléko
50 g droždí
750 g hladká mouka
nádivka
12-14 stroužků česnek
3 ks žloutek
250 g tuk
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, olej, mléko, kvásek (z 1 dl mléka, cukru a kvasnic) a sůl. Těsto vypracujeme a necháme přibližně 1 hodinu kynout.

  2. Na nádivku smícháme v misce tuk se žloutky, lisovaným česnekem a solí.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Rozválíme je, potřeme nádivkou a posypeme vegetou. Zavineme, opět potřeme nádivkou a posypeme Vegetou. Česnekové rolády vložíme na vymazaný a pomoučněný plech, nakrájíme na trojúhelníky (trojúhelníky od sebe neoddělujeme), necháme vykynout asi 10 minut. Česnekové rolády dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 °C dozlatova.

  4. Česnekovou roládu necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!